ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Παντελάκου Αλεξάνδρα Διαιτολόγος Διατροφολόγος Λαύριο

Επί σειρά ετών η Διαιτολόγος Διατροφολόγος Παντελάκου Αλεξάνδρα βοηθά όποιον απευθυνθεί σε αυτήν. Εξυπηρετεί εδώ και χρόνια όλη την πόλη του Λαυρίου κάνοντας αξιολόγηση του ατόμου, έλεγχο βάρους, καταπολέμηση διατροφικών διαταραχών και έλεγχο διατροφής για ιατρικούς λόγους.
 
Ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής περιλαμβάνει τρόφιμα από όλες τις ομάδες τροφίμων σε συγκεκριμένη ποσότητα και σε συγκεκριμένη συχνότητα. Αυτό γίνεται για να καλύπτονται όλες οι διατροφικές ανάγκες του οργανισμού μας και γίνεται πρόληψη διατροφικών ελλείψεων.
Σε καθημερινή κατανάλωση είναι τα φρούτα και τα λαχανικά αλλά και υδατάνθρακες. Συγκεκριμένα το μισό της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης θα πρέπει να προέρχεται από τρόφιμα όπως δημητριακά, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, φρούτα και λαχανικά. Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για τον οργανισμό αφού του δίνουν την απαραίτητη ενέργεια αλλά και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.
Το ίδιο σημαντικό είναι να καταναλώνεται αρκετές φορές μέσα στη εβδομάδα ψάρια και θαλασσινά, που αποτελούν πηγή ω3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας και δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό με κακά λιπαρά που υπάρχουν στο κρέας.
Προτιμήστε να τρώτε άπαχο κρέας μέσα στην εβδομάδα ενώ καταναλώστε αλάτι με μέτρο.
Από την καθημερινή μας διατροφή δεν θα πρέπει να λείπουν τα γαλακτοκομικά και φυσικά το πολύ νερό.
 
Υπάρχουν γενικότερα διάφορες πληροφορίες για την σωστή διατροφή αν όμως ενδιαφέρεστε για μια πραγματική αλλαγή στη ζωή σας επισκεφτείτε μας και ενημερωθείτε σωστά.
Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Παντελάκου Αλεξάνδρα
Μουσουργού Μητροπούλου 49-51 Λαύριο
2292550124 6982567768